ALOË VERA

Het ingrediënt wordt gehaald uit de bladeren van de plant. Aloë vera bevat een hoog gehalte aan vocht die een belangrijke voedingsbron zijn voor de vacht. Bovendien helpt het ook de huid te beschermen tegen bacteriën en ontstekingen. Daarnaast heeft aloë vera een verzachtende werking op de huid. De Aloë Vera Shampoo van Greenfields bevat extracten van aloë vera.

CADE OLIE

Cade olie wordt gemaakt uit houtteer van versnipperd hout en takken die van de stekelige jeneverbes struik komen. Door destillatie van het versnipperde hout en takken in een open oven wordt houtteer verkregen. Van deze teer wordt een donkerbruine etherische olie gemaakt met een houtachtige rokerige geur. Cade olie wordt vaak gebruikt bij schimmelinfecties, haarroos of andere huidaandoeningen. De Anti-Dandruff Shampoo van Greenfields bevat cade olie.

TEA TREE OLIE

Tea Tree Olie komt van de theeboom, welke oorspronkelijk groeit in Australië. Het is een olie met een antiseptische werking, dat betekent dat het bacteriën, schimmels en virussen kan doden. Het zou dus de huid van je hond kunnen desinfecteren. Ook werkt het tegen pijnklachten, jeuk en infecties. Het ingrediënt bevordert de genezing en kan helend werken bij huidontstekingen. De After Bite Shampoo van Greenfields bevat extracten van tea tree olie.

VITAMINE B5

Vitamine B5, oftewel Panthenol voorkomt uitdroging van de vacht, geeft de vacht meer volume en draagt bij aan een mooie glanzende vacht. Een tekort aan Vitamine B5 kan haarverlies veroorzaken. De Shampoo & Conditioner en Puppy Shampoo van Greenfields bevatten vitamine B5.

KAMILLE

Kamille staat bekend om zijn verzachtende eigenschappen en reinigende krachten.  Daarnaast maakt kamille de vacht ook lichter en maakt dit de ideale shampoo voor honden met een witte of lichte vacht. De White Coat Shampoo van Greenfields bevat kamille extracten.

ZIJDE-PROTEÏNE

Zijde-proteïne komt van de cocon van de zijdevlinder. De proteïne is eigenlijk een oplossing van eiwitten en aminozuren uit de zijde, die wordt geoogst van de cocon van de zijdevlinder. Het ingrediënt laat de huid en de vacht van honden sneller glanzen. Ook zal de vacht en huid minder snel uitdrogen. De Spray & Go en Silky Coat Shampoo van Greenfields bevatten zijde-proteïne voor een extra glanzende vacht.

© Copyright - Greenfieldscare